Starter et nytt og bedre liv

I morgen starter jeg et nytt, bedre og sunnere liv. Skulle egentlig startet dette nye sunne livet i dag, men siden jeg hadde besøk av ei god venninne ble ting lagt litt på is til fordel for burger og kakao med krem.
Planen er å begynne med lavkarbokosthold. Kort fortalt går det ut på å droppe sukker, brød, poteter, pasta, ris osv, og i stedet meske meg med kjøtt, fisk, egg, meieriprodukter og grønnsaker. Ooooh jeah -gruer meg ikke akkurat til frokoster bestående av egg og bacon eller en fluffy omelett fylt med godsaker.
Grunnen til at jeg velger å gjøre dette er enkel -jeg vil forbedre helsa mi. Jeg har merket at kroppen min ikke har det spesielt digg med for mye sukker og stivelse i kosten. Jeg blir litt for lett akutt hyper etter sukkerinntak, for så å falle som et slakt etterpå -og det er ikke spesielt sunt. Dessuten er det logisk for meg å fylle kroppen med omtrent den samme type næringen som menneskene har spist i tusenvis av år -nemlig kjøtt, fisk og grøntfor. Vi er faktisk ikke skapt til å tyne i oss pizza, pasta og panini -selv om det smaker digg.
Jeg gleder meg veldig til å sette i gang med dette. Jeg satser på at dette blir en varig livsstilsendring og ikke bare et "prosjekt". Kommer nok til å savne en del godsaker (i alle fall frukt!), men regner med at helsegevinsten vil oppveie for savnet.

Ønsk meg lykke til :)

3 kommentarer

Malin Therese

01.mar.2010 kl.17:50

Lykke til :D Du er flink!!

:)

01.mar.2010 kl.18:03

lykke til :) men akk... kunne ikke kuttet ut karbohydratene x) spiser ca 80% karbohydrat i løpet av dagen, jeg x) sikkert ikke sunt på noen måte, men men ;)

heidinilima

01.mar.2010 kl.18:26

Malin Therese. Takk takk :)

:) : Takktakk. Karbs er digg og lett å trøkke i seg -så det blir nok en aldri så liten utfordring å kutte det ut. Men med litt planlegging skal det nok funke :)

Skriv en ny kommentar

heidinilima

heidinilima

32, Alta

Sportsjournalist, styrkeløfter og strongwoman. I tillegg har jeg en hemmelig interesse for håndarbeid og interiør -da av den litt eksentriske stilen. Motto: ALWAYS AIM HIGHER! Du er sterkere enn du tror!

Kategorier

Arkiv

hits