Lavkarbo lørdagspizzakos

Hjemmelaga pizza er digg på lørdager, og mange tror man må gi opp dette når det spiser lavkarbo. Det behøver man slettes ikke. Ved hjelp av kreativitet og en dose egg, ost og proteinpulver kan man mekke seg sin egen lavkarbo lørdagspizza.

Den største utfordringen er bunnen. Pizzabunnen skal jo holde alt stæsjet på plass. Etter inspirasjon fra lavkarbo.no, lagde jeg pizzabunnen slik.

Man trenger:
4 store egg
2 dl vann
Noen moste hvitløksfedd
2 ss olivenolje/rapsolje
Pizzakrydder etter smak og ønske
ca 150 gram revet ost
1,5 ss bakepulver
4 dl soyaprotein (jeg brukte den til Ketolyse)

Slik gjør du:
Miks egg, vann, hvitløk, olje, krydder og ost i en mikser og svosj det godt sammen. Hell så oppi bakepulver og proteinpulver. Når du mikser dette vil du få en tannpastaaktig konsistens. Røren bres over et bakepapir på et stekebrett. Dette stekes i ovnen på 220grader i 7-8 minutter (slik at det får hold nok til å bære pizzafyllet).
Legg så på fyll etter eget ønske. Jeg brukte en blanding av kjøttdeig, champignon, løk, paprika, hermetiske tomater (den fra Landlord inneholder få karber) og diverse krydder. Dette ble toppet med masse digg ost. Stek i ovnen i omtrent et kvarter. La den kjøle seg av litt slik at den får bedre hold. Gafla på -enten med bestikk eller henda. Server gjerne med litt grøntfor og rømmedressing.

Konklusjon:
Bunnen var helt grei. Smakte nøytralt og var litt omelettaktig myk (jeg er vant til å få lage en hard og grov bunn, så for meg var det litt uvant). Tror jeg skal eksperimentere litt videre med denne oppskrifta. Kanskje Cottage Cheese vil gjøre susen + litt mer krydder. Eller hva med noen knuste nøtter for å gi litt mer tyggemotstand? Hmmmm, skal forske videre på dette senere. Pizzaen var for øvrig superdrøy. Ble raskt mett og orket bare å spise halvparten av det jeg vanligvis ville gjort. Skal slice opp resten og ha i frysen. Sikkert finfint å ta med seg på jobb.

Ellers har matdagen sett slik ut:

Lavkarbodag #5
Frokost: Fenalår, ost og agurk
Lunsj: Bringebæris
Middag: Pizzafyll
Kvelds: Pizza
+ umenneskelige mengder brus (2 bokser med pepsi max + en halv liter lekende lett fruktsjimpanse)
I tillegg ligger det en liten sukkerfri sjokolade i skapet med mitt navn på ;p

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

heidinilima

heidinilima

32, Alta

Sportsjournalist, styrkeløfter og strongwoman. I tillegg har jeg en hemmelig interesse for håndarbeid og interiør -da av den litt eksentriske stilen. Motto: ALWAYS AIM HIGHER! Du er sterkere enn du tror!

Kategorier

Arkiv

hits